Over ons

Savino richt zich al enkele jaren op de wondere wereld van de Centraal en Oost-Europese wijnen! Lokale druiven, regio gebonden streekwijnen en smaken met een gastronomische meerwaarde! 

Met Savino zit je goed voor een hele brok producten uit deze minder bekende wijnregio's. Geen specifiek specialisatie maar een wijnaanbod in de breedte! Uniek in Vlaanderen!!

Ik, Jiri Peijffers, ben de oprichter van Savino. Sinds 2011 werk ik aan een originele & authentieke wijnlijst.  Er werd gezocht naar een 2-tal wijndomeinen per land met telkens een balans tussen kwaliteit en betaalbaarheid. De opgebouwde expertise zorgt voor schoonheid in je glas!

Ervaring

Met reeds enkele jaren ervaring in de wijnbranche:

2008 – Diploma wijnkenner PIVA-Antwerpen
2011 – Oprichting Savino
2012 – Organisatie ‘Northern Wine Fair’ te Antwerpen
2013 – Advanced Certificate - WSET level 3
2013 – Meester Vlaamse wijngilde
2013 – Docent Sommelier Syntra
2014 – Start Diploma - WSET level 4

Docent - Consulent

Met het afronden van mijn eerste wijnopleiding, 6 jaar geleden in Piva-Antwerpen, werd het me snel duidelijk dat dit niet het einde werd. In 2011 richtte ik Savino op met toen reeds een duidelijk focus op Oost-Europa. Geen alledaagse dingen dus! Steeds ben ik mezelf blijven informeren en verbeteren. De juiste kennis en bagage vind ik essentieel als wijnhandelaar! Niet alleen omdat er al  genoeg praatjes verkocht wordt in de wijnwereld, maar ook om een juiste wijnselectie te maken en aan te bieden. Ik werk hier al jaren aan en denk nu op een punt te zijn gekomen dat er iets moois op tafel ligt.

Begin 2014 ben ik gestart met de internationaal herkende opleiding WSET. Eerst Level 3 en sinds september 2014: Level 4 – Diploma Course. Daarnaast ben ik docent in de sommelier-opleiding bij Syntra-Antwerpen. Ik geef de basis-opleiding en enkele thema’s in het 2de & 3de jaar. In dat 3de jaar komt mijn specifieke kennis aan bod: Oost-Europa!! Al enkele jaren geef ik verschillende themadegustaties aan wijnclubs, wijnopleidingen & professionals.

Mijn expertise is behoorlijk uniek in Vlaanderen en ben steeds bereid die te delen. Ik stel me dus graag ter beschikking als consulent of docent.

Neem nu contact op